Park-line Aqua nieuws

 

-----

Nieuw Walstroomsysteem binnen gemeente Zaanstad

Met ingang van 20 februari 2017 is er een nieuw systeem voor het afnemen van Walstroom op de verschillende locaties binnen gemeente Zaanstad. Vanaf nu kunt u als schipper ook hier gebruikmaken van Park-line Aqua. 


Onbezorgd gebruikmaken van Park-line Walstroom: 
Op basis van gebruikerservaringen van u als schipper zijn er 'slimme' walstroomkasten ontwikkeld die van alle gemakken zijn voorzien. Mocht er onverhoopt toch iets iets misgaan met de walstroomvoorziening, dan zal de walstroomkast in de meeste gevallen zelf voor een oplossing zorgen. U wordt hierover geïnformeerd via sms, e-mail en/of een pushbericht. In het geval dat de walstroomkast niet functioneert, dan wordt er automatisch geschakeld met de technische dienst, zodat de kast binnen no-time weer werkt. 


Nog geen klant? 
Bent u reeds ingeschreven bij Park-line Aqua? Dan kunt u binnen gemeente Zaanstad gebruikmaken van de diensten van Park-line Aqua, zoals u dat van ons gewend bent. Bent u nog geen klant? Dan kunt u zich eenvoudig inschrijven via www.parkline.nl/walstroom.  


Kosten
De kosten voor walstroom bedragen € 0,2745 per KWh. Verrekening vindt maandelijks achteraf plaats op basis van uw daadwerkelijke verbruik.  

 

-----

Havenbedrijf Amsterdam herijkt prijsbeleid Walstroom

De prijs voor beroepsvaart/binnenvaart is per 1 januari 2017 € 0,27 per KWh. Voor de riviercruise blijft het tarief in 2017 gelijk aan het huidige tarief van € 0,3545 per KWh. Er wordt dus geen prijsindexatie doorgevoerd. Voor meer informatie, zie de website van het Havenbedrijf Amsterdam.

 

-----

 

Nieuw systeem voor drinkwatertappunten Pionierkade en Schaardijk

Vanaf 1 november treedt een nieuw systeem in werking voor het afnemen van water op de Pionierkade en aan de Schaardijk. Het Havenbedrijf Rotterdam sluit hiervoor aan bij het landelijke platform van Park-line Aqua voor het verzorgen van walstroom.

De schippers die geregistreerd zijn bij Park-line Aqua kunnen gebruik maken van de faciliteiten door op dezelfde manier als bij het afnemen van walstroom gebruik te maken van de app, IVR, sms en/of website. Als men zich nog niet geregistreerd heeft bij Park-line Aqua moet men dat eerst doen via http://www.parkline.nl/water/.

Kosten

Binnenvaartschepen die het Havenbedrijf Rotterdam havengeld betalen hoeven over de eerste 6m3 per dag geen vergoeding te betalen. Indien de schipper meer dan 6 m3 wil afnemen is dat ook mogelijk door de transactie door te laten lopen. De kosten hiervoor bedragen € 1,37 per m3. Verrekening vindt maandelijks achteraf op basis van het daadwerkelijke verbruik boven de 6 m3.

Voor meer informatie en voorwaarden verwijzen wij u naar www.parkline.nl/water

Partners

Park-line Water werkt met de volgende partijen samen om u een zo prettig mogelijke dienstverlening te bieden:
 • Rotterdam
 • Amsterdam
 • Drechtsteden
 • Gemeente Arnhem
 • North Sea Port
 • Nieuwegein
 • Schiedam
 • Zuid-Holland
 • Zaanstad
 • Rijkswaterstaat
 • Watertaxi